Vergoeding voor EHBO-cursus

Wat doet u als u iemand bewusteloos op straat ziet liggen? Als uw partner zich in zijn vingers snijdt en het maar blijft bloeden? Of u in de trein staat en een medepassagier plotseling een hartstilstand krijgt?

Het volgen van een EHBO-cursus is iets waarvan wij vinden dat iedereen het moet doen. Niet alleen omdat het in sommige situaties het verschil kan maken tussen leven of dood. Maar ook omdat een EHBO-cursus in uw leven altijd wel eens van pas zal komen bij grote of kleine ongelukjes. Met een EHBO-diploma weet u hoe u adequaat, effectief en medisch verantwoord moet handelen.

Sinds januari 2011 wordt het volgen van een EHBO-cursus door veel zorgverzekeraars bij veel verzekeringspakketten vergoed. Daardoor kost het volgen van een EHBO-cursus u – behalve de premie die u toch al moest betalen – vaak niets! De EHBO-cursussen die RISC Control & Training biedt, komen voor vergoeding in aanmerking.

Of en tot in hoeverre uw zorgverzekeraar de kosten van de cursus vergoedt, is afhankelijk van uw verzekeringspakket. Hierover kunt u het beste informeren bij uw verzekeraar. De volgende verzekeraars doen in ieder geval mee: Agis, De Amersfoortse, ASR, Avero, CZ, Delta lloyd, DVZ, FBTO, De Friesland, De Goudse, Interpolis, IZA, IZZ, Menzis, OHRA, ONVZ, OZF, Prolife, Salland, SIZ, Trias, Univé, ZEKUR, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid.

Ondanks deze vergoeding, begrijpen we dat de drempel om een cursus te volgen hoog ligt. Daarom bieden wij sinds jan